Universeel en modulair.
Toepasbaar in alle bodemsoorten.
C2C; eenvoudig her te gebruiken.

Agri Solar: Zonnepanelen op de boerderij

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp in Nederland, zo ook binnen de agrarische sector. Boerenbedrijven hebben over het algemeen veel grond en gebruiken veel energie. Een investering in zonnepanelen is daarom een goede zet. Steeds vaker zie je de schuren van het vee vol liggen met zonnepanelen. Maar wist je dat dit niet de enige mogelijkheid is om met zonnepanelen te besparen? TerraTechs biedt veel innovatieve oplossingen om binnen je boerderij aan de slag te gaan met zonnepanelen. Dankzij onze schroefpalen kunnen we veel constructies maken en kun je overal je zonnepanelen kwijt! Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw boerenbedrijf? Lees dan snel verder of neem vrijblijvend contact op.

Zonnepanelen op schuur

De meest voorkomende opstelling van zonnepanelen is op het dak van een huis over schuur. Zeker bij een boerderij kun je al veel zonnepanelen kwijt wanneer je ze op de schuur van het vee monteert. Via deze soort kun je bijvoorbeeld al je schuur verwarmen met zonnepanelen. Naast dat je ze op een bestaand dak kan monteren, kun je er ook voor kiezen om zonnepanelen op palen te plaatsen. Op deze manier creëer je een overkapping waardoor de zonnepanelen geen grond in beslag nemen. Onder deze constructie kan vee gewoon rond grazen of kun je bijvoorbeeld tractors stallen of andere opslag. Bij TerraTechs hebben we al vaak van dit soort overkappingen van zonnepanelen gemonteerd.

Solar carport | TerraTechs

Zonnepanelen op een weiland of akker

Een andere mogelijkheid wanneer je graag zonnepanelen wilt binnen de agrarische sector, is om zonnepanelen te plaatsen op een weiland of akker. Het kan voorkomen dat je bepaalde grond niet gebruikt omdat de grond bijvoorbeeld niet geschikt is voor akkerbouw of omdat besparen met zonnepanelen een betere investering is. Je kan gemakkelijk jouw weiland vol leggen met zonnepanelen door middel van onze veldopstellingen. Ook wanneer je weiland in een heuvellandschap ligt of wanneer je weiland grenst aan een dijk kunnen wij zonnepanelen aanleggen. Dankzij onze schroefpalen is namelijk bijna alles mogelijk!

Landscape veldopstelling | TerraTechs

Floating solar: Zonnepanelen op het water

De laatste jaren zien we steeds vaker zonnepanelen op het water, dit wordt ook wel floating solar genoemd. Wanneer je binnen jouw boerenbedrijf een meertje ter beschikken hebt, dan kun je hier wellicht ook zonnepanelen op plaatsen. De schroefpalen van TerraTechs kunnen namelijk ook in water gemonteerd worden waardoor zonnepanelen net boven het wateroppervlak geplaatst kunnen worden. Wil je meer weten over de voordelen van floating solar? Lees dan snel verder op onze blog.

Solar opstelling tegen keerwand | TerraTechs

 

Zonnepanelen op agrarische grond

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden om in zonnepanelen te investeren in agrarisch gebied. Door deze investering kun je uiteindelijk veel geld besparen binnen jouw boerenbedrijf op een duurzame manier. Ben je benieuwd hoe we zonnepanelen kunnen monteren op jouw boerderij? Neem dan gerust contact op. Wij helpen en adviseren je graag om de best passende oplossing te vinden voor agri solar.

 

Informatie aanvragen