TerraTechs

De Elektrische Auto als Batterij voor uw Woning

Als u als huiseigenaar nadenkt over het installeren van een Solar Carport in combinatie met een elektrische auto, zijn er nieuwe kansen die ontstaan door aankomende veranderingen in de salderingsregeling. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om de door uzelf opgewekte energie op een slimme manier op te slaan om later te gebruiken.

Duurzame Mobiliteit: Opladen met Zonne-energie en Energieopslag

Een solar carport stelt u niet alleen in staat om uw elektrische auto op te laden met behulp van zonne-energie, maar biedt ook de mogelijkheid om uw auto te zien als een mobiele batterij voor uw huis. Hierdoor kunt u overdag zonne-energie opslaan in de batterij van uw auto, zodat deze energie ’s avonds kan worden gebruikt om uw huis van stroom te voorzien. Op deze manier maximaliseert u het gebruik van schone energie.

Onafhankelijkheid: Altijd Toegang tot Energie

Door uw elektrische auto te integreren als energieopslag vergroot u uw energieonafhankelijkheid. Op elk gewenst moment kunt u energie uit uw auto halen, wat vooral handig kan zijn tijdens stroomuitval of piekmomenten op het elektriciteitsnet.

Kostenbesparing: Lagere Energierekening

Ondanks de veranderingen in de salderingsregeling blijven de besparingen aanzienlijk wanneer u uw eigen zonne-energie gebruikt om uw auto op te laden en uw huis van elektriciteit te voorzien. Het is een kosteneffectieve manier om uw energierekening te verlagen.

Volledig Duurzaam

Door te kiezen voor een Solar Carport en een elektrische auto als energieopslag, draagt u actief bij aan een groenere toekomst. U minimaliseert uw ecologische impact door zowel uw mobiliteit als uw huis volledig te voorzien van zonne-energie, zelfs op momenten wanneer de zon niet schijnt.

Tesla Powerwall

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een toegewijde thuisbatterij (of thuisaccu) aan te schaffen in plaats van uw elektrische auto hiervoor te gebruiken.  De Tesla Powerwall is een thuisbatterij die ontworpen is om de energie-efficiëntie van woningen te verbeteren. Deze innovatieve batterij slaat elektriciteit op die wordt gegenereerd door zonnepanelen of tijdens periodes van lage elektriciteitsprijzen en maakt het beschikbaar voor gebruik wanneer dat het meest nodig is. De Powerwall fungeert als een backup-voedingssysteem tijdens stroomstoringen, waardoor essentiële apparaten blijven werken.

Toekomstbestendigheid: Investeren in Duurzame Energieopwekking en Opslag

In deze snel evoluerende energiewereld biedt de combinatie van een Solar Carport en een elektrische auto als energiebron tal van voordelen. Het is een stap in de richting van duurzame en onafhankelijke energievoorziening, waarbij u profiteert van groene mobiliteit en lagere kosten. Het is een slimme en milieuvriendelijke manier om de toekomst van energie te omarmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven