TerraTechs

TerraTechs Schroeffunderingen logo

| Pioniers in Duurzame Funderingen & Solarmontagesystemen

Bij TerraTechs dragen we al meer dan 10 jaar met trots verantwoordelijkheid voor het milieu en onze planeet. Deze toewijding vormt het fundament van onze bedrijfsfilosofie, en het doordringt alle aspecten van ons bedrijf. We streven ernaar de wereld beter achter te laten dan we haar aantroffen, en deze inzet is duidelijk zichtbaar op elk niveau binnen onze organisatie.

De Fundering voor een Groenere Toekomst

Schroeffunderingen worden doorgaans beschouwd als de meest duurzame funderingsmethode vanwege hun installatie zonder grondverzet, beton of zware machines. Het TerraTechs schroeffunderingsconcept gaat echter nóg een belangrijke stap verder.

In tegenstelling tot verzinkte en gegalvaniseerde schroefpalen van concurrenten, geven onze RVS palen géén schadelijke stoffen af in de bodem. Dit maakt onze schroefpaal uitstekend toepasbaar in waterwingebieden, natuurbepalende projecten en projecten met een duurzaamheids-perspectief. Bovendien kunnen onze opstellingen en schroeffunderingen zelfs na vele jaren eenvoudig en compleet worden verwijderd zonder dat bodemsanering nodig is.  

Ethische Kwaliteit

In de productie van al onze oplossingen hechten we veel waarde aan het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen, bij voorkeur van lokale oorsprong. Daarom worden onze carports en overkappingen gemaakt met Europees PESC-gecertificeerd hout, dat niet alleen duurzaam en sterk is, maar ook gemakkelijk te onderhouden.

De TerraTechs schroefpalen worden vervaardigd uit RVS 304 en bestaan voor minstens 90% uit gerecycled materiaal. Dit maakt onze schroefpalen niet alleen extreem duurzaam maar ook uiterst corrosiebestendig, zelfs in vochtige en zoute omgevingen. Bovendien bestaan onze aluminium profielen en componenten voor meer dan 75% uit gerecyclede grondstoffen, waardoor we een enorme stap hebben gezet in het verminderen van onze ecologische impact. 

Plasticgebruik beperken we tot een absoluut minimum. Het materiaal is enkel terug te vinden in onze kabelclips en einddoppen voor de zonnecarports en veldopstellingen. 

N.B. Zowel onze veldopstellingen, onze carports én onze funderingen zijn door Stabilitas BV en Royal HaskoningDHV, onder regie van NL Greenlabel, beoordeeld met het hoogst mogelijke Productlabel A.

Interne Processen

Binnen ons bedrijf staat duurzaamheid centraal, beginnend met ons energieverbruik. Daarom worden ons kantoor en onze werkplaats volledig van stroom voorzien door zonne-energie van eigen bronnen. Ook onze website draait volledig op groene energie!

We zetten ons volop in voor efficiënt en verantwoord grondstofgebruik. Dat ziet u bijvoorbeeld aan ons duurzaam printbeleid op kantoor, waar bewuste keuzes worden gemaakt. Onze instructiehandleidingen worden gedrukt op gerecycled papier, en we onderzoeken momenteel mogelijkheden om niet standaard papieren handleidingen mee te leveren met bestellingen, maar deze juist digitaal toegankelijk te maken en te optimaliseren. Natuurlijk blijft een papieren (zwart-witprint) handleiding beschikbaar voor degenen die daar de voorkeur aan geven. En om onze serieuze inzet voor minder papierverbruik te onderstrepen, serveren we koffie niet in wegwerpbekertjes, maar in herbruikbare mokken.

We hanteren een zorgvuldige aanpak als het gaat om verpakkingsmateriaal. We streven er altijd naar om materialen te hergebruiken, en wanneer dat niet mogelijk is, zorgen we ervoor dat alles op de juiste wijze in de recyclingketen wordt teruggebracht.

Voor het verminderen van onze CO₂-uitstoot en het bevorderen van de gezondheid van onze medewerkers, hebben we een fietsplan geïntroduceerd voor al onze collega’s. Sinds de introductie hiervan kiest meer dan 35% van ons personeel regelmatig voor de fiets in plaats van de auto. Bovendien streven we naar verdere vermindering van autogebruik door zoveel mogelijk digitaal afspraken te regelen met onze klanten en partners. In situaties waarin autoreizen onvermijdelijk zijn, maken onze medewerkers vanaf 2024 gebruik van hybride voertuigen, als een weloverwogen keuze die ons in staat stelt zowel personenvervoer als vrachtvervoer met aanhangers te verzorgen.

Om de uitstoot van onze montagebussen te minimaliseren, hebben we gekozen voor een AdBlue-systeem. Daarnaast zijn we actief bezig met het verkennen van verdere stappen richting milieuvriendelijke alternatieven.

Tot slot bieden we onze kantoormedewerkers de mogelijkheid om thuis te werken. Deze aanpak heeft niet alleen een positieve invloed op de uitstoot door woon-werkverkeer, maar bevordert ook de werk-privébalans van onze medewerkers.

Sociale verantwoordelijkheid

Naast onze inzet voor het milieu vervult TerraTechs ook een sociale rol in de Achterhoek. Wij geloven sterk in het stimuleren van sociale inclusie en het bevorderen van werkgelegenheid in onze lokale gemeenschap. In nauwe samenwerking met sociale werkplaatsen hebben we een waardevol partnerschap opgebouwd, waarin diverse onderdelen van onze systemen worden geassembleerd door getalenteerde medewerkers met verschillende achtergronden en capaciteiten.

Dit initiatief gaat verder dan alleen de productie van onze systemen; het draagt bij aan het welzijn en de ontwikkeling van mensen in onze regio. Het biedt kansen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt om actief deel te nemen aan het arbeidsproces en hun vaardigheden te verbeteren. Bovendien versterken we hiermee de lokale economie, omdat we vertrouwen op de expertise en de kwaliteit van onze regionale partners.

| TerraTechs - Uw Duurzame Partner voor Funderings- en Solarprojecten

Als het gaat om funderings- en solarprojecten waar duurzaamheid en kwaliteit de hoogste prioriteit hebben, staat TerraTechs bovenaan de lijst. Onze keuze voor hoogwaardige, gerecyclede materialen uit West-Europa maakt het mogelijk om producten te leveren die vele decennia meegaan en een minimale ecologische-voetafdruk hebben. Deze inzet maakt van TerraTechs een van de meest duurzaamste  producenten van funderingsoplossingen, niet alleen in Nederland en Europa, maar wellicht zelfs wereldwijd!

Wanneer u kiest voor TerraTechs, maakt u de bewuste keuze om te investeren in de toekomst van uw project en tegelijkertijd bij te dragen aan de bescherming van onze planeet. Onze hoogwaardige producten en onze toewijding aan duurzaamheid maken TerraTechs de perfecte partner voor funderings- en solarprojecten van ieder formaat.

Scroll naar boven