| Doe-het-zelf

Het montageprincipe van ons systeem is zo eenvoudig dat het regelmatig geplaatst wordt door particulieren met (beperkte) technische kennis. De montage kan namelijk zonder beton te hoeven storten of zware machines te gebruiken.  Overweegt u om de montage zelf uit te voeren? Wij voorzien u van concepttekeningen, uitgebreide montage-instructies en ons team staat iedere werkdag voor u klaar. Zo bent u ervan verzekerd dat uw project een grandioos succes wordt! Als u benieuwd bent hoe het montageproces er ongeveer uitziet, kunt u alvast een kijkje nemen op ons YouTube-kanaal.  

Grondonderzoek

Het is verstandig om te beginnen met het nagaan wat de ondergrond van uw projectlocatie is. U kunt kosteloos data van Wageningen University gebruiken.  Vaak zijn er bij u in de buurt al meerdere grondonderzoeken uitgevoerd. Deze zijn deels publiekelijk toegankelijk op de website van het BROloket. Wij raden aan om ook zelf een bodemproef te (laten) nemen. Als uw projectlocatie zich bevindt op diepe veengrond kan dit voor problemen zorgen. Neem in dat geval direct contact met ons op.

Kadaster

Het is essentieel om te weten of uw projectlocatie vrij is van obstakels (bijvoorbeeld bekabeling, betonplaten of buizen). Hier kunt u eenvoudig achter komen door een aanvraag te doen bij het Kadaster.

Vergunning

Tot slot moet u bij uw gemeente nagaan of een vergunning noodzakelijk is. Als u kunt voldoen aan het geldende bestemmingsplan van uw project-locatie, is een vergunning vaak niet nodig. 

Zijn er risico's?

De ervaring leert ons dat een project om slechts drie redenen problemen kan ervaren. Deze redenen zijn: het niet ontvangen van een (juiste) vergunning, het onvoldoende onderzoek doen naar de bodem en als derde reden: het niet volgen van de montage-instructies en aanbevelingen.

Door tijdig te zorgen voor de juiste vergunningen, een grondig bodemonderzoek uit te (laten) voeren en door onze montage-instructies en aanbevelingen te volgen, kunt u problemen vermijden en uw project vlekkeloos laten verlopen!

Toch liever hulp?

Mocht u nog geen montage partij hebben, kan ons TerraTechs montageteam of onze montagepartner, Sunny Boys, u van dienst zijn. Zij zijn inmiddels zeer ervaren met onze systemen en kunnen u een totaaloplossing bieden, van zonnepanelen en omvormers tot accu’s en laadpalen. 

Scroll naar boven
ml Copy code