TerraTechs

TerraTechs Schroeffunderingen logo

| Fundering

Ontdek de voordelen van het TerraTechs concept met schroefpalen als funderingstechniek. Een schroefpaal is een paal die in de grond ‘geschroefd’ wordt en een ‘schroeffundering’ vormt. Deze funderingstechniek biedt een scala aan voordelen ten opzichte van andere funderingstechnieken, waaronder een lagere prijs, herbruikbaarheid, snelheid, duurzaamheid en een geluidsarme en trilling-vrije installatie. Het TerraTechs concept weet zich echter ook op enkele cruciale punten te onderscheiden van andere schroeffunderingen. Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over de eigenschappen en mogelijkheden van onze funderingen.

Holle schroefpaal van TerraTechs

RVS

Onze schroefpalen zijn uit 100% RVS vervaardigd. Dit betekent dat ze zeer goed bestand zijn tegen de elementen en weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Ook geven onze funderingen géén giftige stoffen af in de grond (in tegenstelling tot verzinkte en gegalvaniseerde schroefpalen).

Holle Buis

De holte in onze schroefpalen biedt extra stabiliteit en beschermt de schroeffundering. Daarnaast wordt het installeren nog eenvoudiger omdat de paal vrijwel geen grond verdringt en zichzelf daadwerkelijk in de grond kan ‘snijden’. 

 

Modulair

Ons systeem bestaat uit modules (elementen) van verschillende formaten en materialen. Hierdoor kunnen wij u altijd de perfecte fundering of oplossing aanmeten die voldoet aan alle gestelde criteria. 

Toepassing

Het TerraTechs concept is uitermate geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen in veldopstellingen; hier hebben we ons ook in gespecialiseerd. Dankzij de veelzijdigheid van onze schroefpalen zijn deze echter ook uitermate geschikt voor toepassingen in andere branches.

Zo kunt u met TerraTechs schroefpalen diverse lichte constructies funderen, waaronder aanbouwen, hekwerken, tuinhuizen, steigers, overkappingen, vlonders, speeltoestellen en pergola’s. Onze schroefpalen vormen een sterke en duurzame funderingsoplossing die tal van voordelen bieden. 

Ze zijn namelijk gemakkelijk te installeren en verlenen enorme stabiliteit en betrouwbaarheid aan uw constructies. Bovendien zijn schroefpalen ideaal voor toepassingen in situaties waar traditionele funderingsmethoden minder geschikt of gewenst zijn. 

In de video aan de rechterzijde kunt u zien hoe wij eenvoudig de container hebben kunnen funderen met onze schroefpalen.

Beperkingen

Ondanks hun geringe lengte, bieden onze schroefpalen een indrukwekkend draagvermogen. Wij hebben deze schroefpalen ontworpen met lichtere constructies in gedachten, met aandacht voor duurzaamheid, betaalbaarheid en een makkelijke installatie. Dit maakt de schroefpalen uitermate geschikt voor het funderen van bijvoorbeeld zonnepanelen of een veranda. Het houdt echter ook in dat bepaalde projecten minder geschikt zijn voor ons funderingssysteem.

Zware constructies

Onze kleinere schroefpalen zijn een bijzonder krachtige en duurzame funderingsoplossingen naar verhouding. Vanwege hun geringe omvang zijn ze echter minder geschikt voor het funderen van zwaardere constructies zoals aanbouwen of grote zwembaden. Laat ons daarom altijd weten in welk project u onze schroefpalen wilt gebruiken!

Wist u dat..

.. na water, beton de meest gebruikte substantie is op aarde? Per jaar wordt er gemiddeld 3 ton beton gestort voor ieder mens op onze planeet. Bijna 10% van alle CO₂-uitstoot is terug te leiden naar de productie en plaatsing van beton!

Wist u dat..

.. schroefpalen al bijna 200 jaar worden gebruikt? Een Ierse ingenieur bedacht de techniek om vuurtorens goedkoop en veilig in de zee te kunnen plaatsen. Veel van zijn oude werken staan vandaag de dag nog steeds!

Ondergrond

Onze schroefpalen zijn ontworpen om aanzienlijk gewicht te dragen zonder diep in de grond te hoeven gaan. Het is echter van essentieel belang dat de palen geplaatst worden in een stevige ondergrond. Bij veengrond of zachte klei kunnen we, bij situaties met extra zware belastingen, geen optimale ondersteuning garanderen. Deze specifieke grondsoorten bieden simpelweg niet genoeg stabiliteit voor onze compacte schroefpalen.

Tevens zijn rotsachtige ondergronden ongeschikt voor schroefpalen.  Het gesteente zou de schroefpaal kunnen vervormen en beschadigen gedurende de montage. In Nederland is deze ondergrond zeer zeldzaam.

Uw project op schroefpalen?

Vraagt u zich af of ons systeem geschikt is voor uw project? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Ons team voorziet u graag van extra informatie en denkt altijd met u mee!

Scroll naar boven