| Veelgestelde vragen

Wij snappen dat u zoveel mogelijk duidelijkheid en zekerheid wilt hebben voordat u een aankoop bij ons doet. Op deze pagina vindt u enkele relevante vragen met onze antwoorden, gesorteerd op thema. Een antwoord wordt zichtbaar door op het ‘+’ icoontje te drukken voor de vraag.  Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust (telefonisch) contact op met ons team. 

Wij verkopen zelf GEEN zonnepanelen. Wij kunnen u wel in contact brengen met partijen die u een totaalpakket kunnen aanbieden (onze fundering + panelen + aansluitingen etc.)

Dat is zeker mogelijk, wij horen graag voor welk project u deze wilt inzetten.

Omdat ons systeem vrijwel altijd wordt geplaatst op privéterrein door derden, kunnen wij u niet al onze funderingen laten zien. Op deze pagina vindt u projecten verspreid door het land waarvan er enkele zichtbaar zijn vanuit de openbare ruimte. Op afspraak kunt u bij ons kantoor ook een proefopstelling bewonderen.

Een schroefpaal is funderingspaal welke de grond wordt ingeschroefd. Een schroefpaalfundering brengt vele voordelen met zich mee terwijl het ook een gigantisch sterk anker in de aarde vormt. Het is een van de goedkoopste en duurzaamste funderingen. Daarnaast is het zéér eenvoudig en snel aan te brengen of te verwijderen. 

 

Schroefpalen worden ook wel GrondankersSchroefankers of Schroeffundering genoemd.

Pv is een afkorting van de Engelse term ‘photovoltaic‘. Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen, die licht omzetten in elektriciteit. Zulke cellen worden soms PV-cellen genoemd. Een zonnepaneel en een PV-paneel zijn dus hetzelfde.

Of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van zonnepanelen kan verschillen. Het ligt aan uw project en het verschilt ook per gemeente. Doe dus navraag bij de gemeente waar uw project geplaatst zal worden om zeker te weten of u zonnepanelen mag plaatsen in de tuin.

Als particuliere klant valt de gehele installatie onder de regeling. Ook alle werkzaamheden (de montage en aansluiting) zijn belastingaftrekbaar. Het is wel belangrijk dat de panelen zich in de nabije omgeving van uw woning bevinden (als u een particuliere klant bent). Op deze link kunt u controleren hoe uw projectlocatie geregistreerd staat.  De uitleg van de belastingdienst vindt u hier.

Zonnepanelen zijn een slimme investering voor een groenere toekomst. Vanaf dag één zult u al aanzienlijk besparen op uw energierekening. Houd er echter rekening mee dat vanaf 2025 de vergoeding voor opgewekte stroom lager zal zijn. Dus als u optimaal wilt profiteren, is het verstandig om niet te lang te wachten.

Alhoewel onze schroefpalen uitermate geschikt zijn voor tijdelijke projecten omdat ze zo eenvoudig aan te brengen en te verwijderen zijn, verhuren wij geen materiaal. 

Door panelen te plaatsen in veldopstelling kunt u deze optimaal stellen zodat deze een maximale opbrengst genereren. De plaatsing van de panelen en het onderhoud kunt u in een veldopstelling ook zelfstandig doen. Veldopstellingen bieden uitkomst als u geen zonnepanelen (meer) op uw dak kunt of mag plaatsen.

Wij adviseren om uw veldopstelling te plaatsen op een manier zodat u gedurende de dag een gespreide opbrengst krijgt. Een ‘Zuid-opstelling’ in een hoek van 30 graden lijkt op papier de meest geschikte opstelling, maar is in praktijk juist veel minder praktisch. Een ‘Oost-West-opstelling’ in een hoek van 15 graden is in onze optiek ideaal. Daarnaast kunt u de volgende tips nog ter harte nemen.

 

 1. Voorkom schaduw op de panelen.
 2. Houd de panelen schoon en vrij van vuil en stof.
 3. Gebruik dikke kabels om energieverlies te minimaliseren.
 4. Laat de installatie doen door een ervaren professional.
 5. Gebruik hoogwaardige omvormers die geschikt zijn voor de capaciteit van de panelen.
 6. Houd de prestaties van de panelen bij met behulp van monitoringssystemen.

In tegenstelling tot andere metaalsoorten, is RVS praktisch onderhoudsvrij en kan het eeuwen meegaan. Daarnaast laten de RVS-schroefpalen geen schadelijke stoffen achter in de grond; dat vinden wij wel zo’n prettig idee!

Alhoewel wij natuurlijk partijdig zijn, kunnen wij geen producent vinden die in de buurt komt van de duurzaamheid van zowel onze funderingen als ons bedrijf. Lees hier meer over de centrale rol die duurzaamheid speelt in ons bedrijf.

Alhoewel wij natuurlijk partijdig zijn, kunnen wij geen producent vinden die in de buurt komt van de duurzaamheid van zowel onze funderingen als ons bedrijf. Lees hier meer over de centrale rol die duurzaamheid speelt in ons bedrijf.

Door beton te vervangen door schroeffunderingen bespaart u geld en tijd, zonder in te leveren op draagkracht. Ook bij een eventuele sloop, zorgt een fundering van beton voor veel extra kosten. Ook zorgt het gebruik van beton voor een onnodig zware belasting van het milieu. Onze schroeffundering is eenvoudig met de hand te plaatsen en te verwijderen en zelfs 100% herbruikbaar!

Kortom: u bespaart geld, tijd en u spaart het milieu door beton te vermijden!

In plangebieden kunnen archeologische vindplaatsen liggen. Wanneer dit het geval is, raadt het ministerie van OCW (pdf) aan om grondverdringende schroefpalen te vermijden.

TerraTechs schroefpalen hebben een holle buis en zijn niet grondverdringend.

 

Raadpleeg altijd uw gemeente.

Bij bouw in (of nabij) Natura 2000 gebieden, is het essentieel zo veel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Vaak  is het belangrijk om de ondergrond zo min mogelijk te verstoren en het grondwater niet aan te tasten. Onze schroefpalen kunnen uitkomst bieden bij dit soort projecten.

TerraTechs schroefpalen hebben een holle buis en zijn niet grondverdringend en laten géén giftige stoffen achter in de grond.

 

Daarnaast is de fundering eenvoudig te verwijderen, zonder dat saldering nodig is.

Lees hier meer over de Natura 2000 procedure.

Wij bieden maatwerk. De prijzen zullen per order altijd van elkaar verschillen. Ook hebben de sterk schommelende grondstofprijzen effect op de prijzen die wij moeten hanteren. Door een vrijblijvende offerte aan te vragen, kunnen wij u een accuraat aanbod doen welke twee maanden geldig is.

Als particuliere klant valt de gehele installatie onder de regeling. Ook alle werkzaamheden (de montage en aansluiting) zijn belastingaftrekbaar. Het is wel belangrijk dat de panelen zich in de nabije omgeving van uw woning bevinden (als u een particuliere klant bent). Op deze link kunt u controleren hoe uw projectlocatie geregistreerd staat.  De uitleg van de belastingdienst vindt u hier.

Wij leveren niet de goedkoopste schroefpaalfunderingen. Dit is simpelweg onhaalbaar als wij een systeem van hoge kwaliteit willen leveren. Wel zijn onze funderingen nog steeds vele malen goedkoper dan andere funderingstechnieken. Tot slot hebben onze schroefpalen een hoge restwaarde en zijn 100% herbruikbaar. Wij zijn dus niet het goedkoopst, maar wel de beste koop!

Gezien de sterk toegenomen energiekosten en het wegvallen van de BTW op zonnepanelen is 2024 het perfecte moment om te investeren in zoveel mogelijk zonnepanelen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw zonnepanelen in veldopstelling.

Wij hanteren standaard 100% vooruitbetaling.

De levering kan in sommige gevallen al binnen één week na betaling plaatsvinden. Het is ook mogelijk om een levering ver vooruit te plannen. Wij zijn erg flexibel op dit gebied dus laat ons gerust uw wensen weten.

Het is zeker mogelijk om uw bestelling bij ons op te halen, zeker wanneer u in onze nabije omgeving woont kan dit u een hoop geld besparen. Waar u wel rekening mee moet houden, zijn de (in veel gevallen) grote componenten. Dit zorgt er vaak voor dat een busje of een aanhanger niet toereikend zal zijn.

TerraTechs levert standaard in Nederland en België. Er zijn al talloze projecten in Vlaanderen uitgevoerd op basis van onze schroefpalen.

TerraTechs levert (nog) niet standaard in Duitsland.  Levering is dus momenteel enkel mogelijk wanneer u dit zelf organiseert. 

In veel gevallen kunt u de installatie van ons systeem zelfstandig uitvoeren. Wij bieden u uitgebreide handleidingen om de installatie van uw zonnepanelen tot een succes te maken. Voor complexere en grotere constructies kan het verstandig zijn om hulp in te schakelen. In overleg met onze collega’s kunnen we altijd een inschatting maken van wat verstandig is in uw situatie.

Of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van zonnepanelen kan verschillen. Het ligt aan uw project en het verschilt ook per gemeente. Doe dus navraag bij de gemeente waar uw project geplaatst zal worden om zeker te weten of u zonnepanelen mag plaatsen in de tuin.

Onze schroefpalen zijn geschikt voor praktisch iedere ondergrond.  Daarnaast zijn onze funderingen zelfs geschikt voor plaatsing in water en natuurgebieden en kan het in sommige gevallen in veengrond geïnstalleerd worden! Het is wel belangrijk dat er bodemonderzoek wordt uitgevoerd zodat wij weten met wat voor ondergrond ons systeem te maken zal krijgen.

Ons systeem is geschikt voor ieder merk en type zonnepaneel op de markt, dus ook die van u! Zelfs ‘frameless’ zonnepanelen kunnen wij compatibel maken tegen een meerprijs. 

Dat kan zeker! Lees hier meer over de mogelijkheden van onze schroeffunderingen.

De belasting die ons systeem aankan, hangt sterk af van een aantal variabele factoren zoals bijvoorbeeld de ondergrond, de hoogte en het gewicht van het bouwwerk. In principe kan een schroefpaal alles funderen. Voor complexere (en zwaardere) bouwwerken zult u meer én langere schroefpalen moeten gebruiken.  

Een proef die recent werd uitgevoerd in Vlissingen wees uit dat het plaatsen van zonnepanelen op dijken niet zonder risico is. Het gras onder de panelen zou sterven en dit zorgt voor een verzwakking van de dijk. Momenteel testen wij onze eigen opstellingen op een dijk in de buurt van Arnhem. De eerste vooruitzichten zijn positief. Ons systeem biedt de zon en de regen meer de mogelijkheid om het onderliggende gras te voeden dan de testlocatie in Vlissingen. Bekijk onze video hier

Alhoewel onze schroefpalen uitermate geschikt zijn voor tijdelijke projecten omdat ze zo eenvoudig aan te brengen en te verwijderen zijn, verhuren wij geen materiaal. 

Onze schroefpalen zijn uitermate geschikt om een tuinhuis of veranda te funderen. Met onze bijpassende adapters is het makkelijk om boven de grond verder te gaan met uw project naar keuze!

Het gereedschap wat u nodig heeft, kunt u op deze pagina vinden.

Ons systeem is zeer sterk en biedt uitstekende ondersteuning voor lichtere constructies zoals tuinhuisjes, hekwerken, terrassen en natuurlijk zonnepanelen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig RVS en kunnen snel worden geïnstalleerd met minimale grondverstoring.

 

Vergeleken met beton, heeft ons systeem een hogere duurzaamheid en is het minder gevoelig voor scheuren en barsten. Kortom, schroeffunderingen zijn een uitstekende keuze voor bouwprojecten waarbij snelheid, efficiëntie en duurzaamheid belangrijk zijn.

In tegenstelling tot andere metaalsoorten, is RVS praktisch onderhoudsvrij en kan het eeuwen meegaan. Daarnaast laten de RVS-schroefpalen geen schadelijke stoffen achter in de grond; dat vinden wij wel zo’n prettig idee!

Ons systeem is geschikt voor ieder merk of type zonnepaneel op de markt, dus ook die van u! Zelfs ‘frameless’ zonnepanelen kunnen wij compatibel maken tegen een meerprijs.

De belasting die ons systeem aankan, hangt sterk af van een aantal variabele factoren zoals bijvoorbeeld de ondergrond, de hoogte en het gewicht van het bouwwerk. In principe kan een schroefpaal alles funderen. Voor complexere (en zwaardere) bouwwerken zult u meer én langere schroefpalen moeten gebruiken.  

Wij adviseren om uw veldopstelling te plaatsen op een manier zodat u gedurende de dag een gespreide opbrengst krijgt. Een ‘Zuid-opstelling’ in een hoek van 30 graden lijkt op papier de meest geschikte opstelling, maar is in praktijk juist veel minder praktisch. Een ‘Oost-West-opstelling’ in een hoek van 15 graden is in onze optiek ideaal. Daarnaast kunt u de volgende tips nog ter harte nemen.

 

 1. Voorkom schaduw op de panelen.
 2. Houd de panelen schoon en vrij van vuil en stof.
 3. Gebruik dikke kabels om energieverlies te minimaliseren.
 4. Laat de installatie doen door een ervaren professional.
 5. Gebruik hoogwaardige omvormers die geschikt zijn voor de capaciteit van de panelen.
 6. Houd de prestaties van de panelen bij met behulp van monitoringssystemen.

JA! TerraTechs systemen zijn geschikt voor de plaatsing van Solarge zonnepanelen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Scroll naar boven
ml Copy code