| Ons verhaal

Wie zijn wij, waar komen we vandaan en nog belangrijker, waar gaan we naartoe? Sinds onze oprichting is er een hoop gebeurd. Natuurlijk is er ook een hele voorgeschiedenis. Op deze pagina stellen wij ons voor en krijgt u de kans om ons iets beter te leren kennen.

Waar komen we vandaan?

Ons bedrijf is in 2013 opgericht door Anne-Marie en Bert. Zij zagen een unieke kans in de solar-branche; het ontwerpen en produceren van extreem duurzame en modulaire funderingen voor zonnepanelen op basis van een gepatenteerd schroefpaal-concept. Door hun technische achtergrond, de goede contacten en de waardevolle (ondernemers)-ervaringen waarover zij beschikten, durfden zij het avontuur samen aan.

Deze ervaringen deden zij op gedurende hun carrières bij Fokker, Hawker de Havilland, ATAG, Ferro Techniek en als succesvol oprichters van het (destijds) toonaangevende ABK InnoVent. De metaaltechniek speelde dus altijd een centrale rol in hun carrières.

Gezien deze achtergrond was het een logische stap om verder te gaan in hetgeen waar zij goed in waren: ondernemerschap in de metaalbranche. Naast de oprichting van TerraTechs werd er zelfs een tweede  (eveneens metaal gerelateerd) bedrijf gestart: A+Concepts. Dit is een kleiner bedrijf dat hoogwaardige cortenstaal (maatwerk) oplossingen produceert voor tuinen en buitenruimten.  

In de zomer van 2022 sloeg het noodlot toe en verloren wij volledig onverwachts onze echtgenoot, vader én directeur: Bert. De eindverantwoording kwam vanaf dat moment geheel bij Anne-Marie te liggen. Onder haar leiding en samen met dochter Justine, heeft de groei van het bedrijf zich vrijwel ongestoord doorgezet.

Jaar ervaring
0 +
Zonnepanelen gefundeerd
0 +
Ton CO₂ vermeden
0 +
Draagconstructie voor Zonnepanelen op het eiland van Fort Pampus.

Onze kracht

Wij zijn een compact familiebedrijf met een enorm sterk concept: een duurzame fundering die eeuwen mee kan, een minimale impact heeft op de natuur, zéér eenvoudig te installeren is en dat voor hele betaalbare prijzen. Vanwege onze omvang zijn we flexibel, kunnen we snel schakelen en écht maatwerk aanbieden. 

Onze droom

Met de toekomst in gedachten zijn wij volop bezig met het klaarstomen van de volgende generatie om het stokje over te nemen en het voortbestaan van TerraTechs te garanderen. Naast onze focus op duurzaam funderen, blijven we ons inzetten voor het leveren van structurele en waardevolle bijdragen aan de energietransitie. Door klanten in binnen- en buitenland betaalbare en steeds duurzamere oplossingen aan te bieden, willen wij onze positie in de groene bouwsector en solarbranche consolideren.

Het aluminium wat wij gebruiken, is afkomstig van Hydro. Zij leveren elementen die zijn samengesteld uit gerecycled materiaal. Dit bespaart maar liefst 95% CO₂-uitstoot, vergeleken met non-circulair aluminium! Meer weten over het werk van Hydro en de link met TerraTechs? Klik op het logo. 

Al het hout in onze overkappingen en carports beschikt over het zogenoemde PEFC-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het het hout afkomstig is uit bossen die duurzaam worden beheerd. U kunt meer informatie vinden over het PEFC-keurmerk door op het logo te drukken (Engelstalig). 

Onze fundering is door NL Greenlabel gewaardeerd met het A-label. Deze score is bepaald door het product onafhankelijk te beoordelen op basis van de productiefase, de gebruiksfase en de circulariteit. Lees meer over NL Greenlabel door op het logo te drukken.

Onze zakelijke klanten

Wij leveren aan- of zijn verkrijgbaar bij de volgende bedrijven. Natuurlijk leveren wij ook aan particulieren.

België

Bent u onze volgende klant?

Bent u als installateur op zoek naar een degelijk een duurzaam funderingssysteem? Of wilt u als particulier eenvoudig uw zonnepanelen plaatsen op het meest duurzame fundament beschikbaar?

Scroll naar boven
ml Copy code