TerraTechs

| Ons verhaal

Wie zijn wij, waar komen we vandaan en nog belangrijker, waar gaan we naartoe? Sinds onze oprichting is er een hoop gebeurd. Natuurlijk is er ook een hele voorgeschiedenis. Op deze pagina stellen wij ons voor en krijgt u de kans om ons iets beter te leren kennen.

Hoe wij onze verantwoordelijkheid nemen

Wij willen onze planeet een stukje mooier achterlaten dan dat we hem aantroffen, deze wens vormt de basis van onze bedrijfsfilosofie. 
Zo is ons funderingsconcept enorm duurzaam omdat het zonder grondverzet, beton of zware machines geplaatst kan worden. Ook als we onszelf vergelijken met concurrerende schroefpalen producenten, scoren wij uitstekend. 

In tegenstelling tot deze andere concepten, komen er door onze RVS schroefpalen géén schadelijke stoffen vrij in uw grond. Deze eigenschap maakt onze fundering zelfs geschikt voor natuurgebieden! Daarnaast is het mogelijk om onze opstellingen en schroeffunderingen na vele jaren eenvoudig te verplaatsen, geheel zonder sanering. U kunt de fundering dan zelfs gebruiken om een totaal ander project mee te funderen. 

De hoogwaardige materialen waar wij mee werken, worden voor meer dan 95% geproduceerd in de Benelux. Hierbij proberen we altijd voor de meest duurzame optie te kiezen zonder in te leveren op de kwaliteit van ons product. Voor onze carports en overkappingen gebruiken wij bijvoorbeeld uitsluitend Europees PESC-gecertificeerd hout wat, naast dat het duurzaam en enorm sterk is, ook nog eens uitermate onderhoudsvriendelijk is. Onze aluminium componenten bestaan zelfs voor meer dan 75% uit gerecyclede grondstoffen!

Ook intern streven we naar weloverwogen besluitvorming met betrekking tot onze planeet. Zowel ons kantoor als onze werkplaats draaien volledig op zonne-energie uit eigen bronnen. Bovendien functioneert onze website volledig op groene energie!

Verder minimaliseren we onze CO₂-uitstoot door alle collega’s een fietsplan aan te bieden. Verpakkingsmaterialen worden zoveel mogelijk intern hergebruikt en gerecycled. Wanneer dit niet lukt wordt het zorgvuldig van elkaar gescheiden en teruggebracht in de keten. Vanzelfsprekend worden al onze instructiehandleidingen ook afgedrukt op gerecycled papier.

Door te kiezen voor gerecyclede en kwalitatief hoogwaardige West-Europese (vaak Nederlandse) materialen in plaats van Chinese alternatieven, kunnen wij een product leveren dat vele decennia meegaat en een zéér kleine CO₂ voetafdruk heeft. Dit maakt TerraTechs een van duurzaamste producenten van funderingsoplossingen in Nederland en Europa (en waarschijnlijk ter wereld).

0 +
Jaar ervaring
0 +
Zonnepanelen gefundeerd
0 +
Ton CO₂ vermeden

Waar komen we vandaan?

Ons bedrijf is in 2013 opgericht door Anne-Marie en Bert. Zij zagen een unieke kans in de solar-branche; het ontwerpen en produceren van extreem duurzame en modulaire funderingen voor zonnepanelen op basis van een gepatenteerd schroefpaal-concept. Door hun technische achtergrond, de goede contacten en de waardevolle (ondernemers)-ervaringen waarover zij beschikten, durfden zij het avontuur samen aan.

Deze ervaringen deden zij op gedurende hun carrières bij Fokker, Hawker de Havilland, ATAG, Ferro Techniek en als succesvol oprichters van het (destijds) toonaangevende ABK InnoVent. De metaaltechniek speelde dus altijd een centrale rol in hun carrières.

Gezien deze achtergrond was het een logische stap om verder te gaan in hetgeen waar zij goed in waren: ondernemerschap in de metaalbranche. Naast de oprichting van TerraTechs werd er zelfs een tweede  (eveneens metaal gerelateerd) bedrijf gestart: A+Concepts. Dit is een kleiner bedrijf dat hoogwaardige cortenstaal (maatwerk) oplossingen produceert voor tuinen en buitenruimten.  

In de zomer van 2022 sloeg het noodlot toe en verloren wij volledig onverwachts onze echtgenoot, vader én directeur: Bert. De eindverantwoording kwam vanaf dat moment geheel bij Anne-Marie te liggen. Onder haar leiding en samen met dochter Justine, heeft de groei van het bedrijf zich vrijwel ongestoord doorgezet.

TerraTechs duurzaam funderingssysteem voor zonnepanelen in veldopstelling

Onze kracht

Wij zijn een compact familiebedrijf met een enorm sterk concept: een duurzame fundering die eeuwen mee kan, een minimale impact heeft op de natuur, zéér eenvoudig te installeren is en dat voor hele betaalbare prijzen. Vanwege onze omvang zijn we flexibel, kunnen we snel schakelen en écht maatwerk aanbieden. 

TerraTechs duurzaam funderingssysteem voor zonnepanelen in veldopstelling

Onze droom

Met de toekomst in gedachten, zijn wij volop bezig met het klaarstomen van de volgende generatie om het stokje over te nemen en het voortbestaan van TerraTechs te garanderen. De focus zal blijven liggen op het leveren van structurele en waardevolle bijdragen aan de energietransitie. Door klanten in binnen- en buitenland betaalbare en steeds duurzamer wordende oplossingen aan te bieden, willen wij de komende decennia onze positie in de solar-branche consolideren.

Het aluminium wat wij gebruiken, is afkomstig van Hydro. Zij leveren elementen die zijn samengesteld uit gerecycled materiaal. Dit bespaart maar liefst 95% CO₂-uitstoot, vergeleken met non-circulair aluminium! Meer weten over het werk van Hydro en de link met TerraTechs? Klik op het logo. 

Al het hout in onze overkappingen en carports beschikt over het zogenoemde PEFC-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het het hout afkomstig is uit bossen die duurzaam worden beheerd. U kunt meer informatie vinden over het PEFC-keurmerk door op het logo te drukken (Engelstalig). 

Onze fundering is door NL Greenlabel gewaardeerd met het B-label. Deze score is bepaald door het product te beoordelen op basis van de productiefase, de gebruiksfase en de circulariteit. Lees meer over NL Greenlabel door op het logo te drukken.

Het aluminium wat wij gebruiken, is afkomstig van Hydro. Zij leveren elementen die zijn samengesteld uit gerecycled materiaal. Dit bespaart maar liefst 95% CO₂-uitstoot, vergeleken met non-circulair aluminium! Meer weten over het werk van Hydro en de link met TerraTechs? Klik op het logo. 

Al het hout in onze overkappingen en carports beschikt over het zogenoemde PEFC-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het het hout afkomstig is uit bossen die duurzaam worden beheerd. U kunt meer informatie vinden over het PEFC-keurmerk door op het logo te drukken (Engelstalig). 

Onze fundering is door NL Greenlabel gewaardeerd met het B-label. Deze score is bepaald door het product onafhankelijk te beoordelen op basis van de productiefase, de gebruiksfase en de circulariteit. Lees meer over NL Greenlabel door op het logo te drukken.

Onze zakelijke klanten

Wij leveren aan- of zijn verkrijgbaar bij de volgende bedrijven. Natuurlijk leveren wij ook aan particulieren.

België

Bent u onze volgende klant?

Bent u als installateur op zoek naar een degelijk een duurzaam funderingssysteem? Of wilt u als particulier eenvoudig uw zonnepanelen plaatsen op het meest duurzame fundament beschikbaar?

Scroll naar boven