Duurzaam Groen: Erlenmeyer-boompotten op Innovatieve RVS Schroefpalen

Op het Business & Sciencepark in Wageningen en Aeres MBO op de Kenniscampus in Ede staan enkele opvallende objecten. Levensgrote erlenmeyer-boompotten, geprint door 3D Robotprinting in Rotterdam, schitteren op het landschap, rustend op duurzame RVS schroefpalen van TerraTechs.

Proef voor Groene Stadsinrichting:

De erlenmeyer-boompotten zijn te vinden op het Business & Sciencepark en bij boomkwekerij Ebben in Cuijk als onderdeel van een grotere proef. Dit experiment, waarbij verschillende materialen, vormen en boomsoorten worden gebruikt, biedt waardevolle inzichten in de reactie van bomen op potgroei en de invloed van factoren als vocht, weer en wind op de potten. TerraTechs levert de duurzame RVS schroefpalen voor deze test.

Foto: René Post

Duurzaamheid en Biobased Materialen:

Een belangrijk aspect van dit project is het gebruik van duurzame en biobased materialen. De Wageningen University & Research (WUR) onderzoekt welke biobased materialen geschikt zijn voor de definitieve potten. Het integreren van deze materialen is een stap naar een milieuvriendelijkere oplossing en sluit aan bij TerraTechs’ toewijding aan duurzaamheid in funderingstechnologie.

De Ideale Fundering

Dankzij TerraTechs schroeffunderingen is het project verzekerd van een duurzame en stabiele basis gedurende de gehele onderzoeksperiode. De specifieke kenmerken van de schroeffunderingen zorgen niet alleen voor een nauwkeurige verankering van de erlenmeyer-boompotten, maar bieden ook de flexibiliteit van eenvoudige verwijdering wanneer dat nodig is. Dit maakt het niet alleen mogelijk om snel te reageren op veranderende omstandigheden of onderzoeksbehoeften, maar minimaliseert ook de impact op de omgeving.

TerraTechs schroeffunderingen dragen bij aan een lange levensduur en minimale ecologische impact van ieder project. Het gebruik van roestvrijstalen schroefpalen benadrukt niet alleen efficiëntie in plaatsing en verwijdering, maar onderstreept ook TerraTechs’ toewijding aan milieuvriendelijke oplossingen, in lijn met de identiteit en ambities van Foodvalley.

Scroll naar boven
ml Copy code