TerraTechs

TerraTechs Schroeffunderingen logo

#27 Funderen van een vlaggenmast is dat moeilijk?

Hoe gaat het funderen van een vlaggenmast? Het begint allemaal met veel graafwerk, een gat van 40 cm x 40 cm breed met een diepte van 80 cm. Daarna moet je dit volstorten met beton en de draadeinden in het beton laten zakken. En daarna nog 5 dagen wachten tot het beton is uitgehard!

 

Dit klinkt niet alleen als veel werk en lang wachten maar dat is het ook! Het kan nu namelijk veel gemakkelijker en vooral sneller om je vlaggenmast en/of lantaarnpaal te funderen, zonder al dat graafwerk of lange wachten. Onze gepatenteerde RVS Schroefpaal is zeer duurzaam en kan op eenvoudige wijze de grond in worden gedraaid om zo een solide afsteuning te creëren op een stabiele grondlaag. Zelfs met handkracht is dit vaak goed mogelijk door de ‘niet grondverdringende’ eigenschappen van de holle buis, die de basis vormt van het schroefpaal. Deze schroefpaal snijdt als het ware door de bodem heen en is per direct voor 100% te belasten. Met onze speciale vlaggenmast adapter is het daarna makkelijk om boven de grond verder te gaan om zo de vlaggenstok te monteren. Deze adapter is zo ontworpen dat het ook trekkrachten kan opvangen. Na een aantal jaar kan deze schroefpaal desgewenst ook weer de grond uitgedraaid worden en dan elders weer gebruikt worden. Dat maakt het tot een zeer duurzame fundering.

Bijkomend voordeel is dat deze fundering ook in bestaande bestrating kan plaatsvinden. Simpelweg een paar gaten boren in de bestaande bestrating [of slechts een klein deel van de bestrating openwerken] en je draait de schroefpaal er met mankracht in!

Zelf schroeffundering plaatsen of laten doen?

De betere klusser zal zeker goed in staat zijn om zelf de schroeffunderingen te plaatsen. Of dit altijd de beste keuze is, is afhankelijk van het project. Bij het plaatsen van meerdere schroeffunderingen verdient het misschien aanbeveling dit door de vakmensen te laten doen. Bij alle lengtes dienen de Schroefpalen in een stabiele grondlaag terecht te komen en uiteraard zonder stenen, puin of leidingen. De Schroefpalen kunnen onder normale omstandigheden met gemak op handkracht de grond in gedraaid worden, maar moeten dan wel Ø40mm voorgeboord worden tot een diepte van 300-400mm.

 

Voordelen schroeffunderingen:

  • Niet graven, geen beton storten
  • Extreem kosteneffectief
  • Lange levensduur en onderhoudsvrij
  • Nauwkeurig te positioneren en monteren
  • Besparing op arbeidskosten
  • Korte montagetijd, geen montagewachttijd
  • Direct belastbaar, hoge stabiliteit
  • Toepasbaar in bijna alle grondsoorten
  • Geen puinbreek- en recyclingkosten bij sloop
Scroll naar boven