#26 Welke fundering kiezen voor een Tiny House?

Heb jij ook altijd al gedroomd van je eigen Tiny house bouwen? Deze trend, begonnen in de Verenigde Staten, is in Nederland inmiddels zeer populair. Logisch want Tiny houses zijn milieubewust, snel opgeruimd en financieel voordelig! Maar waar in Amerika genoeg ruimte is om je Tiny house mee te verhuizen, staan deze in Nederland vaker op een vaste fundering. Dat neemt het genot van een Tiny house echter niet weg! Een Tiny house kun je bouwen op eigen grond of bijvoorbeeld op grond van familie. Zo ben je milieubewust én heb je toch je eigen vrijheid en rust.    

Fundering Tiny house: waar moet je rekening mee houden?

Bij het bouwen van een Tiny House is het zetten van de fundering de belangrijkste stap. Hierop rust namelijk het hele gewicht van de constructie en je wilt natuurlijk niet dat je Tiny House in de loop van de tijd gaat verzakken. Een voordelige en duurzame keuze zijn RVS schroefpalen. Als je RVS schroefpalen vergelijkt met andere funderingen zoals beton, dan is de montage veel sneller. Een schroeffundering wordt namelijk gewoon in de grond gedraaid en kan daarna direct worden belast. Onze RVS Schroefpalen zijn na verloop van tijd weer gemakkelijk uit te draaien en opnieuw te gebruiken. Zo kun je, zonder de omgeving te beschadigen, je fundering duurzaam hergebruiken.

De voordelen van schroeffundamenten:

  • Niet graven, geen beton storten
  • Extreem kosteneffectief
  • Lange levensduur en onderhoudsvrij
  • Nauwkeurig te positioneren en monteren
  • Besparing op arbeidskosten
  • Korte montagetijd, geen montagewachttijd
  • Direct belastbaar, hoge stabiliteit
  • Toepasbaar in bijna alle grondsoorten
  • Geen puinbreek- en recyclingkosten bij sloop
  • Ontzettend duurzaam

Een Tiny house op eigen grond

Wat vroeger misschien als een droom klonk, kan nu werkelijkheid worden. Een Tiny house bouwen op eigen grond is een milieubewuste keuze om dichter bij de natuur te leven. Wel is het belangrijk om te kijken waar je je Tiny house neer kan zetten. Niet alle grondsoorten zijn geschikt voor het bouwen van een Tiny house. De schroeffunderingen zijn aan te brengen in vrijwel alle draagkrachtige oppervlakten, mits er geen leidingen of puin in de bodem zit. Bij zachtere grondsoorten, zoals klei- en veengrond, zal een speciale schroefpaal moeten worden gekozen die tot aan een stabiele grondlaag komt. Kijk met welke grondsoorten je te maken hebt voordat je aan de bouwplannen van je Tiny house begint!

Kunnen wij u helpen?

Bent u van plan een tiny house te bouwen en zoekt u nog een duurzame en betaalbare fundering? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven