2024: TerraTechs Solarcarports nóg Duurzamer

TerraTechs overkappingen en carports staan bekend om hun veelzijdigheid, schaalbaarheid en duurzaamheid. In onze voortdurende toewijding aan het ontwikkelen van hoogwaardige en gebruiksvriendelijke systemen leggen we speciale nadruk op duurzaamheid. Onlangs hebben we onze aandacht opnieuw gericht op het verbeteren van dit aspect. Hieronder bieden we een sneak peek van waar we momenteel aan werken.

Een Groendak gecombineerd met Zonnepanelen

Groene daken zijn geen recente innovatie; het concept bestaat namelijk al enkele millennia! De maatschappelijke en functionele waarde van groene daken is echter pas in de afgelopen decennia in Nederland aanzienlijk toegenomen. We zijn onlangs gestart met het verkennen van mogelijkheden om een groen dak te integreren met onze bestaande solarmontagesystemen.

Wanneer u ervoor kiest om een groen element (zoals een tuin) te voorzien van een solaroverkapping of carport en u de verstoring van biodiversiteit in uw omgeving wilt minimaliseren, biedt een groen dak de ideale oplossing.

N.B. Als u een bestraat of betegeld element (zoals een oprit, een parkeerplaats of een terras) voorziet van een solarcarport mét groen dak, levert dit zelfs een netto verbetering op van de biodiversiteit!

Een platdak waarop begroeiing en zonnepanelen gecombineerd zijn.

De Maatschappelijke waarde van een Groen Dak

 • Leefgebied en Biodiversiteit:

  • Habitatvergroting en Voedselbron: Een groen dak breidt het leefgebied van lokale dieren uit. Bloemen op het dak dienen als voedselbron en bieden een veilige omgeving voor verschillende soorten, wat bijdraagt aan de biodiversiteit.
  • Biodiversiteitsbevordering: Het groene dak is aantrekkelijk voor vogels en insecten wat bijdraagt aan de lokale biodiversiteit. Bloemen op het dak dienen als voedselbron en bieden een veilige omgeving voor verschillende soorten, waardoor de algehele biodiversiteit wordt bevorderd.
 • Milieueffecten:

  • Verbetert luchtkwaliteit: Produceert zuurstof en reduceert koolstofdioxide en de hoeveelheid fijnstof in de lucht.
  • Efficiënte regenwateropslag: Een groen dak absorbeert en slaat regenwater op en geeft dit gedoseerd af. 
  • Lokale temperatuurregulatie: Het groene dak draagt bij aan een verlaging van de omgevingstemperatuur.

De Kracht van een Groen Dak mét Zonnepanelen

 • Efficiënte Koeling en Temperatuurregulatie:

  • Het groene dak, als natuurlijke isolatie, verbetert de temperatuurregeling van de zonnepanelen, wat de energie-efficiëntie verhoogt en tevens bijdraagt aan een langere levensduur.
 • Regenwaterbeheer:

  • Het groene dak absorbeert regenwater, verlicht de belasting op het afvoersysteem en beschermt zonnepanelen tegen mogelijke waterschade, waardoor hun functionaliteit wordt behouden.
 • Esthetische Waarde:

  • Het groene dak biedt een aantrekkelijke omgeving voor de zonnepanelen, waardoor de visuele uitstraling van het systeem wordt verbeterd.
 • Uitdragen Groene Identiteit:

  • Zonnepanelen en een groen dak vormen een krachtig statement voor duurzaamheid, dragen bij aan biodiversiteit en klimaatbestendigheid, en verbeteren de aantrekkelijkheid van uw terrein. Deze combinatie versterkt tevens het duurzame imago van uw organisatie.

TerraTechs: Kwaliteit en Duurzaamheid

Bij TerraTechs streven we naar de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsnormen. We voeren zorgvuldig onderzoek uit om ervoor te zorgen dat de combinatie van sedum  dakbedekking en zonnepanelen in onze carport- en overkappingsmodellen aan deze normen voldoet.

Ontdek Groene Oplossingen met TerraTechs

Het samenvoegen van een groendak met onze (solar) overkappingen en carports biedt diverse voordelen. Wij streven ernaar deze optie op een flexibele wijze te integreren, zodat u zelf de regie houdt over de mate waarin deze aansluit op uw duurzaamheidsbehoeften.

Scroll naar boven
ml Copy code