TerraTechs

TerraTechs Schroeffunderingen logo

Liever een ander soort Fundering?

Een TerraTechs systeem zónder Schroefpalen?

Wat geldt voor onze systemen geldt ook voor ons bedrijf; beiden zijn gefundeerd op onze RVS schroefpalen. Alhoewel onze schroeffundering een veelzijdig en duurzaam product is, zijn er zo nu en dan situaties denkbaar waar het gebruik hier van niet wenselijk of niet mogelijk is. 

Wanneer is een Schroeffundering niet de juiste Keuze?

Onze schroefpalen zijn krachtig, maar zoals bij elke technologie, hebben ze hun grenzen. Ze zijn niet ontworpen om door dikke lagen beton, gesteente of puin te boren. Het oplossen van dit probleem (door afgraving) brengt echter extra kosten en tijd met zich mee; iets waar onze klanten niet altijd op zitten te wachten. 

Bij TerraTechs streven we er natuurlijk naar om al onze systemen op schroefpalen te funderen, maar we begrijpen ook de realiteit van specifieke situaties. De veelzijdigheid van onze systemen maakt het echter mogelijk om naadloos te integreren met alternatieve funderingen. 

Betonpoeren

Een voor de hand liggend alternatief voor onze schroefpalen, zijn betonpoeren. Deze betonnen objecten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Voor de plaatsing hiervan graaft u een gat uit en plaatst u de poer zoveel mogelijk waterpas. Vervolgens dicht u het gat met cement. Na een tijd (afhankelijk van de hoeveelheid cement, de buitentemperatuur etc.) kunt u verder bouwen op de draadeinden van de poeren.

Chemisch Anker

Als de project locatie wordt belemmerd door bijvoorbeeld een dikke betonnen plaat kan het erg omslachtig zijn om te kiezen voor een schroeffundering. In deze situatie is het gebruik van een chemisch anker een denkbaar alternatief. U boort gaten in het beton en verankerd de draadeinden hierin door de twee componenten te mengen die een reactie met elkaar aangaan. Na een tijd (afhankelijk van het type chemisch anker, de buitentemperatuur etc.) kunt u verder bouwen op de draadeinden.

Mogelijke Risico's

Logischerwijs kunnen wij geen garanties afgeven over funderingsmaterialen en technieken van derden. Het is dus aan ú om te bepalen of deze alternatieve keuze ook daadwerkelijk voor voldoende zekerheid zorgt.

Conclusie

Bent u geïnteresseerd in een TerraTechs product (zoals een Solar Carport of een Solar Veldopstelling) maar twijfelt u over de geschiktheid van onze schroefpalen voor uw ondergrond? Neem dan contact met ons op. Zelfs wanneer onze schroefpalen niet de optimale keuze zijn voor uw situatie, zijn er nog tal van mogelijke alternatieven.

Scroll naar boven