#17 De Mogelijkheden van TerraTechs Schroefpalen

Schroefpalen, ook wel bekend als schroeffunderingen of grondschroeven, zijn cilindrische stalen apparaten die speciaal zijn ontworpen voor grondwerk. Onze RVS Schroefpalen zijn een gepatenteerde manier van verankeren of funderen in de bodem, die vele voordelen heeft. Op eenvoudige wijze kan de, uit 100 % RVS304 gemaakte schroefpaal, de grond in worden gedraaid om zo een solide afsteuning te creëren op een stabiele grondlaag. Zelfs met handkracht is dit goed mogelijk door de ‘niet grondverdringende’ eigenschappen van de holle buis, die de basis vormt van het schroefpaal.  

Zodra onze Schroefpalen [die van 100% RVS304 zijn gemaakt] op het juiste niveau zijn geplaatst, kan er op een eenvoudige manier verder geassembleerd worden m.b.v. Adapters om zo voor elke toepassing een perfect passende oplossing te bieden. Bovendien zijn er een hele reeks RVS bevestigingsmiddelen beschikbaar om ook direct tegen de paal aan te kunnen monteren.

De mogelijkheden van TerraTechs schroefpalen:

Door de bijzondere eigenschappen van onze schroefpalen zijn de mogelijkheden dan ook legio. De bekendste toepassing [in combinatie met het montage-concept] is natuurlijk als fundering voor Solar veldopstellingen. In dit blog gaan we het ook hebben over de overige mogelijkheden van een schroefpaalfundering.


Fundering onder tuinhuizen, carports of blokhutten

Eén van de belangrijkste voorwaarden voor een stevig tuinhuis is de fundering. Een goede fundering zorgt ervoor dat je tuinhuis straks staat als een huis. Met onze schroefpalen is het funderen van tuinhuis of blokhut geen probleem. Voor de grotere en/of zwaardere tuinhuizen hebben wij ook een extra zware schroefpaal in ons assortiment, met een buis van Ø76,1 mm. Deze paal heeft een nog betere drukweerstand.

Fundering van veranda of overkapping

Juist hierbij is onze schroefpaal extra handig. Meestal ligt er al een bestaand terras of bestrating. Door onze schroefpalen te gebruiken hoef je niet eerst het terras te verwijderen, simpel een paar gaten in de bestrating boren of een paar klinkers verwijderen is al voldoende en de schroefpalen kunnen erin gedraaid worden. Een nieuwe veranda zonder al te veel rommel en extra werk dus.

Fundering van hekwerken

Met onze schroefpaal is het zetten van een hekwerk zo gedaan. D.m.v. onze adapters zijn houten planken gemakkelijk te bevestigen aan de paal. Het ideale is dat de schroefpalen ook weer de grond uit te draaien zijn en het hekwerk ergens anders geplaatst kan worden, dit in tegenstelling tot b.v. houten palen die in beton gestort worden.

Fundering van licht- en vlaggenmasten

Door onze speciale RVS vlaggenmast adapter is het heel gemakkelijk om een licht- of vlaggenmast bovenop de schroefpaal te monteren. Wij hebben ook allerlei RVS bevestigingsmateriaal in ons assortiment.

Fundering van vijvers en zwembaden

Doordat al onze onderdelen en schroefpalen van RVS304 zijn gemaakt kunnen ze prima als fundering voor vijvers en zwembaden gebruikt worden. Uiteraard blijft een zilte of zoutwater omgeving enigszins lastig met RVS304. Wilt u RVS316 voor uw project dan is dat als maatwerk ook mogelijk.

Fundering van vlonders, steigers en bruggen

Ook bij vlonders en/of bruggen over en in het water, kunnen de RVS Schroefpalen door het vijverfolie heen en toch blijvend waterdicht worden aangebracht. De schroefpalen kunnen heel goed i.c.m. onze aluminium extrusieprofielen gebruikt worden voor b.v. vlonder of een brug. Uiteraard blijft een zilte of zoutwater omgeving enigszins lastig met RVS304. Wilt u RVS316 voor uw project dan is dat als maatwerk ook mogelijk.

Wilt u Schroeffunderingen zelf plaatsen of laten plaatsen?

De betere klusser zal zeker goed in staat zijn om zelf de schroeffunderingen te plaatsen. Of dit altijd de beste keuze is, is afhankelijk van het project. Bij het plaatsen van meerdere schroeffunderingen verdient het misschien aanbeveling dit door de vakmensen te laten doen.

Bij alle lengtes dienen de Schroefpalen in een stabiele grondlaag terecht te komen en uiteraard zonder stenen, puin of leidingen. Vooral bij veengrond en natte klei zou twijfel kunnen bestaan over afdoende draagkracht van de grond. Eventueel moet/kan dan een langere lengte (tot 6000mm!) schroefpaal worden toegepast. De Schroefpalen kunnen onder normale omstandigheden met gemak op handkracht de grond in gedraaid worden, maar moeten dan wel Ø40mm voorgeboord worden tot een diepte van 300-400mm.

Voordelen van onze Schroefpalen

  • 100% RVS
  • Uit voorraad leverbaar
  • Maximaal te belasten tot 3000Kg [mits afgesteund op een stabiele grondlaag]
  • Reken technisch uitgaan van een belasting van 1500Kg

1 gedachte over “#17 De Mogelijkheden van TerraTechs Schroefpalen”

  1. Op 30 augustus jl een lessenaar grondopstelling voor zonnepanelen laten maken door de de buitendienst medewerkers R. en M.
    Het project is in een dag gerealiseerd door een gemotiveerd en deskundig team. Tijdens de opbouw was er ruimte voor kleine aanpassingen en uitleg hierover. Al met al zijn wij zeer tevreden. Ook in het voortrajecten waren de contacten met de kantoormedewerkers duidelijk en plezierig.
    Van harte aanbevolen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven