TerraTechs

TerraTechs Schroeffunderingen logo

#25 Zonnewallen of Solar Walls: 2 vliegen in een klap!

In 2020 moeten we in Nederland 14% van de energie uit duurzame bronnen opwekken. Het plaatsen van een zonnewal langs snelwegen of spoorwegen kan zeker bijdragen aan het behalen van deze doelstelling. Een zonnewal is vaak een aarden wal waar zonnepanelen tegen geplaatst worden. Een Solar Wall is feitelijk een hoog scherm met zonnepanelen die op zichzelf staat. 

Waarom dan kiezen voor een Solar wall en niet voor een zonnewal? De Solar Wall is heel ruimtebesparend en dus uitermate geschikt voor alle projecten waarbij er weinig ruimte beschikbaar is, maar waar er wél behoefte aan zonnepanelen is. Onze Solar Wall is gefundeerd op de gepatenteerde RVS Schroefpalen en deze innovatieve schroefpalen kunnen er na een aantal jaar ook weer uitgedraaid worden om de opstelling bijvoorbeeld ergens anders neer te zetten. Duurzaam op meerdere manieren dus.

Wanneer gebruik je het Solar Wall concept?

Dit Solar Wall concept is zeer geschikt voor infrastructurele toepassingen, b.v. langs spoorwegen en snelwegen en kan eventueel ook dienen om het zicht en/of geluid op snel- en spoorwegen te verminderen. Doordat er langs wegen en spoorwegen hele lange zonne-geluidsschermen geplaatst kunnen worden, is de energieopbrengst dan ook zeer groot maar de belasting van het landschap relatief klein te noemen.
 

Maar deze Solar Wall kan op kleinere schaal ook prima gebruikt worden tegen saaie muren op het zuiden. Door de 75˚ hellingshoek is er maar 15% verlies t.o.v. de optimale hellingshoek. Door het slimme concept zijn er ‘walls’ van 4, 5 en zelfs 6 zonnepanelen hoog maken, dus het is aan iedere situatie aan te passen.

 

Met zonnewallen slaan we dus twee vliegen in een klap: het geluid van het verkeer wordt verminderd én er wordt groene energie opgewekt. Met deze energie kunnen huishoudens worden voorzien van stroom. De hoeveelheid duurzame energie die we in Nederland opwekken zal hierdoor toenemen.

Waarom ons Solar Wall concept?

   Het Solar wall concept is een 100% Nederlands product
   Het Solar wall concept is universeel en modulair
   Het is C2C; en eenvoudig her te gebruiken
   De Solar wall is geschikt voor alle merken zonnepanelen
   De schroeffundering is direct 100% te belasten
   Voor diverse doeleinden geschikt
   De Solar wall is zeer ruimtebesparend

TerraTechs Solar Wall

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven