TerraTechs

TerraTechs Schroeffunderingen logo

Het ziekenhuis van de toekomst

In de ochtend van 26 juni galmde de gong door de hal van Rijnstate Elst, een bijzonder moment dat de officiële ingebruikname van het ziekenhuis markeerde. Zo werd het ziekenhuis van de toekomst officieel een feit, een mijlpaal voor patiënten, bezoekers en medewerkers. 

Rijnstate Elst onderscheidt zich als het eerste klimaatneutrale ziekenhuis in Europa dat voor haar energievoorziening volledig vertrouwt op waterstof en zonnepanelen. Deze duurzame benadering maakt het ziekenhuis niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een pionier op het gebied van groene energie in de gezondheidszorg. Met 1.354 zonnepanelen op en rondom het gebouw wordt zonlicht opgevangen en omgezet in energie, waarbij waterstof fungeert als drager. 

TerraTechs heeft een essentiële rol gespeeld in de realisatie van dit innovatieve systeem. De zonnepanelen zijn namelijk gefixeerd op het solar-montagesysteem welke door RVS schroefpalen gezekerd zijn. Op die manier is Rijnstate Elst verzekerd van een solide zonnepaneel-opstelling in het veld en wordt tevens de impact op de aarde geminimaliseerd.

De veldopstelling, maart 2023
©Rijnstate

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven