TerraTechs

TerraTechs Schroeffunderingen logo

#20 De voordelen van een Solar-overkapping / parking

Als het gaat om het commerciële gebruik van zonnepanelen, dan denken de meeste bedrijven meteen aan opstellingen op daken van b.v. magazijnen of rijen veldopstellingen op braakliggende grond. Als het echter gaat om het genereren van grote hoeveelheden energie via deze commerciële zonnepanelen, dan zijn b.v. in de VS, één van de grootste bronnen op dit moment de overdekte parkeerterreinen. Parkeerplaatsen zijn een ideale locatie voor zonnepanelen. Ze nemen veel ruimte in beslag en ze zijn letterlijk overal. Het is geen wonder dat zoveel bedrijven al Solar carports en Solar parkeerplaats-overkappingen hebben geïnstalleerd. Hieronder 4 redenen waarom dit in Nederland ook meer zou moeten gebeuren:

Voordeel 1: Efficiënt gebruik van de ruimte

Parkeerplaatsen zijn grote, lege stukken land en hun enige doel is om auto’s op te stallen terwijl klanten winkelen. Dus zelfs als een parkeerplaats vaak leeg is, moet u deze leeg laten zodat klanten deze kunnen gebruiken. Solar parkeerplaats-overkappingen nemen echter geen ruimte in beslag die door de auto’s wordt gebruikt. Klanten kunnen dus nog steeds parkeren en het bedrijf dat eigenaar is van de parkeerplaats kan het tevens gebruiken als efficiënte stroombron.

Voordeel 2: Schaduw en comfort

We hebben het allemaal meegemaakt. Je gaat winkelen op een mooie zomerdag en je besteedt een paar uur om kleding uit te zoeken of om te lunchen. Je loopt terug naar je auto, opent de deur en in je auto is het ondertussen meer dan 50˚ geworden. Terwijl je binnen in de airconditioning zat, veranderde de zon je auto in een hete oven. Dat is een ander voordeel van een solar overkapping. Ze hebben namelijk het directe voordeel van parkeren in de schaduw, uit de regen en zelfs uit de sneeuw als het winter is en het bedrijf dat de parkeerplaats bezit, kan zijn eigen stroom produceren.

Voordeel 3: Besparingen

Bedrijven moeten altijd de resultaten in de gaten houden. Elektriciteitsverbruik is een van de grootste kostenposten voor de meeste bedrijven. Daarom investeren zoveel bedrijven in groene energie. Maar als je zelf elektriciteit kunt maken en je kunt het voor lagere kosten doen dan dat je het van een energiebedrijf koopt, dan is dat vooral een slimme zakelijke zet. Vooral ook als het vanuit de overheid gestimuleerd wordt en als het een goede imago oplevert bij uw klanten.

Voordeel 4: Maatwerk

Wat zou je bedrijf willen bereiken met de energie-opbrengst? Wil je de energie die het genereert opslaan, of zelf je bedrijf van energie voorzien of b.v. parkeerlichten met groene energie voeden? Maak je de stroom beschikbaar voor klanten die elektrische auto’s rijden om meer mensen te verleiden om te komen winkelen of je bedrijf te bezoeken? Dit zijn zeker allemaal opties en naarmate technologie en trends groeien en veranderen, zullen er nog meer meer opties komen.

Dit zijn slechts enkele redenen waarom parkeerterreinen met een Solar overkapping een goede investering zijn én blijven en waarom steeds meer bedrijven ze dan ook [gaan] bouwen. Neem contact met ons op voor meer informatie of lees verder op onze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven